Baranovichi Rusça kursu, Sıkça sorulan sorular

Baranovichi Rusça kursu, Sıkça sorulan sorular
Baranovichi Rusça kursu, Sıkça sorulan sorular

Soru    - Vize rahat çıkar mı ?

Sizler için anlaşmada olduğumuz üniversitelerden hazırlanan davetiye ile vizeler tarafımızca sorun çıkmadan alınmaktadır.

 

Soru - Vize kalkmadı mı ?

1 Ay süreli turistlik amaçlı geziler için vize gerekmemektedir. Bir ay'dan fazla kalma durumları için ticari ve eğitim amaçlı gidişler için vize gerekmektedir.

 

Soru  - Vize her hangi bir nedenle çıkmaz ise ne olur ?

8 Yıllık danışmanlığımızda vizesini alamadığımız kişi henüz olmadı ama olurda her hangi bir nedenden dolayı vizesi çıkmayan kişinin biz tüm ön ödemesini GERİ VERMEKTEYİZ. Farklı kurumlara başvurup üniversiteler ile  anlaşması olmadığı halde vizesini alamadıkları kişilerin ön ödemesini danışmanlık hizmeti adı altında haksız olarak vermeyen kurum ve kişiler olduğu tespit edilmiştir.. DİKKAT EDİNİZ..

 

Soru    - Ay'lık Harcamamız Ne Kadan Olur ?

Baranoviçi Şehri Başkent Minsk gibi metropol bir şehir olmadığından yaşam masrafları gayet uygundur. Sadece yeme içme  , abartmadan eğlence ile birlikte ay'lık yaşam 300 - Usd idealdir.

 

Soru  - Eğitim nerede verilmektedir ?

Baranoviçi Devlet Üniversitesinde

 

Soru    - Eğitim Süresi Nekadardır ?

Günde 4 Saat , Haftanın 5 Günü.. Cumartesi - Pazar Eğitim yoktur.

 

Soru    - Yeme içme durumlarımızı nasıl hallediyoruz ?

Üniversitenin yemekhanesinde sabah 09:00 - 18:00 arasında yemek çıkmaktadır ve 3-4 çeşit yemek 2 usd civarıdır ve damak tadımıza çok uygundur.. Ayrıca baranoviçi üniversitesi yurtları ülke'de ki en konforlu yurtlara sahiptir ve odanızda kendinize ait mutfağınız bulunmaktadır. Mutfağınızda buzdolabı fırın bulunmakta ve oda arkadaşlarınızla rahatlıkla yemek yapabilmektesiniz. video ve fotoğraf galerimizde yurt fotograflarını görebilirsiniz. Yine şehir merkezinde hamburger ,  pizza , döner vs gibi yemek yiyebileceğiniz kafe resturantlar vardır.

 

Soru    - Belarus'da farklı şehirlere gidebilir miyiz?

Belarus'da Başkent Minsk Baranoviçi şehrine 120 km mesafedir hızlı tren ile 1:30 saat'te gidiliyor , yine Polonya sınırında ki Brest şehri 200 km mesafedir ve 2 saatte gidilmektedir. Ülkede rahatlıkla diğer şehirleri gezebilmekte siniz. 

 

Soru   - Belarus güvenli bir ülke midir ?

Belarus dünyada ki en güvenli ülkedir. Polisler pasaport dahi sormazlar. Anasayfamızda Belarus Hakkında linkine tıklayınız.

 

Soru    - Eğitim sonu belge verilmektemidir ? 

Rusça Kursları bitiminde Rektör imzalı ve Mühürlü kurs süresini kapsayan ve başarı durumunuzu not ile belirten SERTİFİKA verilmektedir. 

 

Soru    - Belarus'a sınır ülkelere gidip gezebilirmiyiz ?

Vize uygulamayan ülkelere rahatlıkla gidip gezebilirsiniz ( Ukrayna - Rusya ) , ama vize isteyen ülkelere gidebilmek için vize almalısınız..

 

Soru    - Kurslara devamlılık mecburiyeti varmıdır ?

Baranoviçi Üniversitesinde aile ortamı vardır , Devamsızlıktan dolayı deport veya kayıt silme

durumu yapmazlar. Aşırı devamsızlıkta Sertifika vermeme durumu olabilir. Okadar ücret verip

geldiğiniz eğitime katılmanızı ve rusça'yı en iyi şekilde öğrenmenizi tavsiye ederiz..

 

Soru    - Baranoviçi şehrinde çok yabancı varmıdır ?

Baranoviçi şehrinde yabancı milletlerden insanlar yoktur , Başkent Minsk'e günlük turlar ile bir çok ülkeden binlerce insan gelmekte ve davranışlarından dolayı yerel Belarus halkını bıktırdıkları için eğitime minsk'e giden kursiyerler pratik yapacak Belarus'lu insanlarla tanışamakta zorluk çekmektedir. Aşırı turist gelmesinden dolayı yaşamda gelen zamlar ile Başkent Minsk çok pahalı olmuştur.. Baranoviçi'de ise bizim sadece dönemde getirdiğimiz 25- 30 Kursiyer ve üniversite bünyesinde eğitim alan Türkmenistanlı 35 - 40 Öğrenciden başka yabancı yoktur ,yaşam ucuzdur , 8 Yıldır bizim ile gelen kursiyerlerden bir çoğu hayat arkadaşlarını bulmuş evlenmiştir ,yerel gazetede Türk öğrenciler için güzel haberler yapılmıştır. Yerel halkın biz türklere ilgisi oldukça fazladır , pratik açısından en ideal şehirdir. Referanslar kısmında ki arkadaşlardan bizzat sorarak öğrenebilirsiniz.

 

Soru    - Kurslar Ne Zaman Başlamaktadır ?

Dönemsel olarak yılda 2 dönem rusça kursları olmakta , temmuz ilk hafta 2 ay rusya kurs programı vardır. Ekim ve Kasım'da 3 - 5 - 6 ve  9 ay rusça kurs programları vardır.. Başvuru  , davetiye hazırlığı , Ankara Belarus Konsolosluğundan vize alım süreleri göz önünde bulundurulduğundan kurs başlama tarihlerinden en geç 1 ay önce son başvurular alınır.